ЗАПРОШУЄМО ДО TELEGRAM-СПІЛЬНОТИ ПОЦІНЮВАЧИВ PSA В УКРАЇНІ! Перша в Україні дружня спільнота власників Peugeot, Citroën, DS та Opel чекає на вас у Telegram! Обговорюємо все: від вибору олії до тюнінгу двигуна, ділимося досвідом, знаходимо відповіді та просто любимо свої авто.
Чому варто приєднатися до нас у Telegram? Корисні поради від досвідчених власників. Миттєва допомога у зручному чаті. Нові друзі серед однодумців. Найсвіжіші новини про PSA. Долучайтесь до нашої Telegram-родини за посиланням: https://t.me/PSA_Group_UA
Станьте частиною спільноти прямо зараз!

Моторное масло,выбор производителя

Модератор: pegonak

pegonak
МИСТЕР АВТОКЛУБА 2013
Їжджу на:: Peugeot
Модель:: 308 1.6 HDi 90
№ клубной карты: 000086
Дякував (ла): 665 разів
Подякували: 545 разів
Стать:

Re: Моторное масло,выбор производителя

Повідомлення pegonak »

Admin
якщо міняти авто через 2-3-4 роки (100-150 тис км), то можна й не паритися. А якщо олива не працює, то деталі ж зношуються, зазори збільшуються. А якщо пропустити і проблема прийде значно раніше? Це я до інтервалу у 20 тис км, що ти згадав. Адже по СК інтервал 10-15 тис.
Боже великий, єдиний, нам Україну храни...

Борт-журнал
Не користуйтесь цитатами - пп.2.6
Amateur
Знаток
Модель:: 308 HDI 92 актив
Дякував (ла): 67 разів
Подякували: 43 рази
Стать:
Контактна інформація:

Повідомлення Amateur »

лить или не лить вот в чём вопрос :D
мне на сервисе в прошлом году предлагали 5w30 залить вместо 5w40 но не получилось так как оно у них закончилось , убеждали что на зиму да и для турбомотора лучше всё таки 5w30 , хотя в сервисной на нём метка не стоит. На ТО-2 сам залил 5w30.
Admin
Администратор
Администратор
Їжджу на:: Інша марка
Модель:: 222
№ клубной карты: 000088
Дякував (ла): 291 раз
Подякували: 3042 рази
Стать:
Контактна інформація:

Повідомлення Admin »

pegonak
Я писал про бензо мотор, только не дописал)) У меня в сервисной стоит на турбо бенз 20 ткм, я так менял и так меняю и криминала в этом нет))) И ТОЧНО ТАК ЖЕ МНОГИЕ МОИ ЗНАКОМЫЕ С ТАКИМИ МОТОРАМИ И ВСЕ ОК. а ЕСЛИ МОТОР ИЗНАШИВАЕТСЯ, ТОГДА НУЖНО масло более вязкое лить к примеру 10 в..., а когда совсем жопа, тогда минералку 15в....., но думаю до 200 ткм можно смело лить 5в...
Дмитрий 888
Знаток
Їжджу на:: Citroen
Модель:: c4
Дякував (ла): 23 рази
Подякували: 65 разів
Стать:

Повідомлення Дмитрий 888 »

Admin
Ты хочешь сказать что к примеру 5W40 менее вязкое чем 10W40 :o -узнай у своих мотористов так ли это :D . Для справки вязкость у таких масел при температуре 100 градусов ОДИНАКОВАЯ (это цифра 40 если что), сменив первое масло на второе ты просто увеличишь доставку масла ко всем частям двигателя при холодном запуске примерно в 2 раза! Это если перейти с 5W30 на 5W40 тогда да, второе будет более вязкое, хотя такие советы дают только у нас наверное...
pegonak
МИСТЕР АВТОКЛУБА 2013
Стать:

Повідомлення pegonak »

Admin
а, ну в тих авто було 20 тис, да, але ж ніби зменшили з 2011 чи 2012 року?.. Ну то таке.
Я от читав якесь дослідження на групі авто таксопарку Нью-Йорку, то там практично було встановлено, що найліпший інтервал для авто такого навантаження - 8 тис км. І то бензинові двигуни були, на скільки я пам'ятаю. І, думаю, що паливо у них там якісніше за наше.
Цікаво, що просте дослідження g639 показало схожий результат.

Це я до того, що іноді рекомендації виробника можуть бути помилковими, наприклад, в перший рік рекомендація може бути теоретично розрахованою, а через два роки - згідно статистики спостережень за авто. Тож абсолютно реально, що при рекомендованому інтервалові у 20 тис, авто може мати гарантований пробіг, припустимо, 200 тис, а при інтервалові у 10 тис, цей пробіг збільшиться, скажімо, до 300 тис.
Тобто дотримуватися рекомендації СК добре, але якщо виробник змінює рекомендації для авто наступних років випуску, то чи це не привід задуматися над дотриманням цих нових рекомендацій і на авто старих випусків?

Борт-журнал
Дмитрий 888
Знаток
Їжджу на:: Citroen
Модель:: c4
Дякував (ла): 23 рази
Подякували: 65 разів
Стать:

Повідомлення Дмитрий 888 »

pegonak
В Америке вообще в среднем через 5000км. меняют. Бмв официально изменил пробег на 5000 миль в сторону уменьшения-значит были проблемы!!!
Admin
Администратор
Администратор
Стать:
Контактна інформація:

Повідомлення Admin »

Дмитрий 888
мне с твоей логикой все понятно, без обид, но ты рассуждаешь только на уровне как продавец и не более, если бы ты хоть раз сам разобрал мотор или более глобальней вник не в какую то хз инфу и фото из нета, а в саму суть и принцип мотора и действия масла и сам хоть один мотор собрал, было бы о чем с тобой говорить, но пока я вижу что нет, а твой последний пост про то что каждый может лить типа что хо, это был полный аут :D Ищи другие глаза и уши для своих сказок.

pegonak , так для инфо! в америке самое худшее считается топливо и их авто в 90% работают на низко октановом топливе) Зачем постоянно повторяться, в Европе есть свой регламент замены и он нормальный - дизель 20 ткм, бензин 30 ткм, то что кто то хочет раньше, это маркетинговый ход, чтоб заработать больше денег как сервису, так и продавайкам и не более. Забегая немного в светлое и нереальное будущее, если бы мы стали частью Европы, тогда бы у нас интервал сервисного промежутка замен масел стал бы как в Европе.
pegonak
МИСТЕР АВТОКЛУБА 2013
Стать:

Повідомлення pegonak »

Admin
а інтервал заміни паливного фільтра в 1.6 ХДі збільшили на авто з 2011 чи 2012 року, не пам'ятаю точно =) Думаю, що справа не лише у маркетингу.

Борт-журнал
Admin
Администратор
Администратор
Стать:
Контактна інформація:

Повідомлення Admin »

Рома, что ты от меня хочешь,я уже много чего написал и обезьяна поймет, делай что тебе хочется, вон советчиков валом, лей мотюл и меняй через каждые 5 ткм или делай как пишет книжка.Я пока авто на гарантии делаю как пишет мануал, после гарантии буду делать как делают в Европе и это считаю самой правильное решение, все остальные от лукавого)
pegonak
МИСТЕР АВТОКЛУБА 2013
Стать:

Повідомлення pegonak »

Admin
та нічо =) Просто з'ясовую для себе. "В споре рождается истина" =)

Борт-журнал
Відповісти

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб приєднатися до обговорення

Ви повинні бути учасником, щоб опублікувати відповідь

Створити обліковий запис

Немає реєстрації? зареєструйтесь, щоб приєднатися до нашої спільноти
Учасники можуть створювати власні теми та підписуватись на них
Це безкоштовно і займе всього хвилину

Увійти

Повернутись до “Олії, рідини, автохімія”