Sviatoslav
твій пост виглядає приблизно так: ковбаса-резина-кран. Нічого особистого, просто в написаному немає відповіді на поставлене запитання, і логічного взаємозв'язку.
Ти навіть у написаному наплутав невідомо чого в купу і зробив ну дуже важливий висновок (я перепрошую за цитування, але не можу обійтися без цього в даному випадку):
"В воздухе содержится ВЛАГА (пары воды). ... Что нам даёт наличие водяных паров? правильно наличие влаги в шине!" -
А = Б => Б = А. Це дуже важливе досягнення для фізики

Тепер, що таке волога в повітрі? Ти коли руку в повітря піднімаєш, вона стає вологою? Про піт і іншу біологію людини зараз не йдеться. Тоді як отримати цю вологу в повітрі? Треба його охолодити до певної температури, або стиснути. На скільки його треба охолодити - залежить від точки роси, яка залежить від походження повітря. Тобто, якщо ти закачаєш шини в жарку погоду одразу перед або після дощу, то при різкому похолоданні в шинах може з'явитися конденсат. Яка вірогідність такої ситуації? Ну і інші гази, окрім повітря, теж конденсуються.
"а это в свою очередь влияет на СКОРОСТЬ ОТБОРА ТЕПЛА шины" - що це за параметр, як впливає на тиск і який взаємозв'язок між вологістю повітря і цим параметром, якими фізичними законами це підтверджується? Шина під час руху навпаки нагрівається.
"Согласно закону Шарля при равном объёме давление в шине будет меняться в зависимости от того в каких условиях закачали воздух" - згідно закону Шарля, відношення тиску до температури є сталою величиною для конкретного газу (або суміші), це означає, що зміна тиску буде відбуватися лінійно до зміни температури, тобто температура зросла - тиск зріс, температура спала - тиск зменшився. Від складу газу буде мінятися лише термічний коефіцієнт тиску, але людству ще не відомий газ, у котрого термічний коефіцієнт тиску був би рівний або наближений до нуля. Будь-яка суміш газів, в якій хоча б один з газів має термічний коефіцієнт тиску відмінний від нуля, буде поводитися не краще за той газ у якого цей коефіцієнт найвищий (тут я можу помилятися, бо фізику я пам'ятаю погано, але армія йде зі швидкістю найповільнішого солдата, тому роблю такий висновок).
Десь так, якщо я помиляюсь, поправте мене, фізики