ЗАПРОШУЄМО ДО TELEGRAM-СПІЛЬНОТИ ПОЦІНЮВАЧИВ PSA В УКРАЇНІ! Перша в Україні дружня спільнота власників Peugeot, Citroën, DS та Opel чекає на вас у Telegram! Обговорюємо все: від вибору олії до тюнінгу двигуна, ділимося досвідом, знаходимо відповіді та просто любимо свої авто.
Чому варто приєднатися до нас у Telegram? Корисні поради від досвідчених власників. Миттєва допомога у зручному чаті. Нові друзі серед однодумців. Найсвіжіші новини про PSA. Долучайтесь до нашої Telegram-родини за посиланням: https://t.me/PSA_Group_UA
Станьте частиною спільноти прямо зараз!

Масляна пляма на коробці

Все что связано с АКПП

Модератор: pegonak

kvak
Прохожий
Їжджу на:: Peugeot
Модель:: 308
Дякував (ла): 0
Подякували: 0
Стать:

Масляна пляма на коробці

Повідомлення kvak »

IMG_1.jpg
IMG_2.jpg
Добрий вечір, на фото АКПП Aisin (AM-6-2, AT-6). Два перших фото з брудною масляною плямою, так було коли я купив авто. Пляму я вичистив, все було чисте , як нове. Через 400 км знову заглянув туди, видно що трішки десь мокріє (наступне фото).
IMG_3.jpg
На скільки критична така ситуація, і, якщо по фото можна зрозуміти, то звідки воно тече? Чи можна просто не звертати увагу? Дякую)
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
vadim-61
Профессионал
Їжджу на:: Інша марка
Модель:: Киа Соренто 3
Телефон: 0956428832
Дякував (ла): 119 разів
Подякували: 343 рази
Стать:

Re: Масляна пляма на коробці

Повідомлення vadim-61 »

Когда то в одной моей новой машине было написано про гарантию. Масляные запотевания не гарантийный случай. Я не знаю как на Айсинах проверить уровень масла. Но у меня на ZF подтекал сальник. Замена на новый (одновременно с заменой масла) ситуацию не улучшила , даже ухудшила. Мастера говорили да ехай и так сойдет. Замерял уровень масла щупом он оказался намного выше уровня. Откачал лишний 1 литр масла через трубку для щупа :mrgreen: Видать узкий специалист в узкоспециализированной по АКПП мастерской залил мне в холодную коробку масло по меткам для горячего . Запотевание у сальника прекратилось !
vadim-61
Профессионал
Стать:

Повідомлення vadim-61 »

Масла очень мало чтобы его собрать и определить моторное оно или с АКПП. Один из вариантов сальник коленвала мотора. Я думаю большинство сервисменов будут вам советовать ничего не делать. Проверить уровни масла в моторе (особенно на превышение , если есть превышение то возможно попадание в масло топлива или ОЖ) понижение небольшое -нормальный естественный процесс и акпп. Через 2-3 тыщи снова проверить.
mgl.
Фанат
Модель:: не знаю
Дякував (ла): 283 рази
Подякували: 421 раз
Стать:

Повідомлення mgl. »

Не буду строить из себя знатока по акпп. У меня было подобное на другой акпп.
У меня была абсолютно сухая AL4. Потом мне перелили масло на 500гр. и появились запотевания в 2х местах. Одно в районе тормозной ленты, а второе уже не вспомню. Выставили норм. уровень. Я все вытер там насухо. Так и потело чуть-чуть около 50к. Теперь катает новый хозяин и тоже ничего с этим не делает. Никаких нареканий на акпп не было. Там может уходить 10 грамм масла в год, а вид будет не очень.
Если не будет критично заливать и уровень в норме, то проще так ездить. Будет лишний повод поменять масло частично раз в 20-30к :D
Когда то на мазде сх7 тоже было запотевание на акпп. Началось на 90к, а продали авто почти на 180к. Ничего с акпп не делали. А жарили кпп на все деньги ))
kvak
Прохожий
Стать:

Повідомлення kvak »

[video]https://youtu.be/_Db5PkfH200[/video]
В АКПП масло ще не мінялося (пробіг 147000). Подивіться будь ласка це відео. На кожному оберті колеса чутно ніби шелест. Але цей звук чутно і після того, як колесо зупинилося, так ніби воно робить ще один оберт, хоча насправді вже зупинилося. Такий самий звук іде і з лівого колеса. Я думаю, що цей звук іде з коробки. Чи можливо, що цей шелест - ознака недостачі масла в коробці? Чи потрібно на це звернути увагу, чи, можливо, до коробки це немає ніякого відношення? Дякую за увагу)
vadim-61
Профессионал
Стать:

Повідомлення vadim-61 »

Перепробег значительный по маслу АКПП. Вы купили бу авто. Желательно сменить все жидкости. Масла ,фильтра ,ОЖ,тормозную жидкость. Проверка ходовой и тормозной системы на подъемнике в автосервисе. Пусть послушают и подергают специалисты. А так мы будем гадать на кофейной гуще. На видео ведущее колесо ? Колесо с обратной стороны стоит на земле или висит в воздухе? Если на ведущей оси второе колесо в воздухе то оно будет тоже вращаться. Мне кажется я слышу шуршание тормозных колодок о тормозной диск. Надо смотреть состояние колодок ,диска ,подшипника ступицы и пр.
kvak
Прохожий
Стать:

Повідомлення kvak »

За місцем проживання зі спеціалістами проблема... Якби це були колодки, то з зупинкою колеса зупинявся б і сторонній шум, на відео чутно, що після того як колесо зупинилося, тертя продовжується, так ніби колесо робить ще один оберт. В даний момент підняте лише одне переднє колесо, протилежне на землі, але якщо опустити це колесо і підняти протилежне, то з протилежним відбувається все те саме.
Востаннє редагувалось 22 вересня 2021, 12:47 користувачем kvak, всього редагувалось 1 раз.
Пыжде(Д)
Ученик
Модель:: 508, 2.0HDI, 2011г
Дякував (ла): 58 разів
Подякували: 51 раз
Стать:

Повідомлення Пыжде(Д) »

Я тоже слышу колодки. Если со специалистами проблема, убедись сам что это не колодка... Сними колесо, набрызгай немного ВДшкой между колодками и диском, или по самому диску и покрути еще раз.. Коробка тут не причём... Остановилось кручение колеса - остановилась и полуось.
PEUGEOT 508 2.0HDI Allure AKПП, 2011г.
kvak
Прохожий
Стать:

Повідомлення kvak »

Можливо я щось не розумію, але як колодки можуть шуміти після того як зупинилося колесо? Мені ніби там через якийсь редуктор оберти йдуть, колесо зупинилося а оберт через редуктор ще доходить. Може така конструкція АКПП, хоча насправді про її конструкцію я нічого не знаю. Хоча все одно спробую бризнути ВДшкою на диски. Дякую за відповідь)
mgl.
Фанат
Модель:: не знаю
Дякував (ла): 283 рази
Подякували: 421 раз
Стать:

Повідомлення mgl. »

Включи драйв и открой окно. Высунув голову послушай. Что-то я думаю, что звука не будет. Если это конечно не колодка.
Відповісти

Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб приєднатися до обговорення

Ви повинні бути учасником, щоб опублікувати відповідь

Створити обліковий запис

Немає реєстрації? зареєструйтесь, щоб приєднатися до нашої спільноти
Учасники можуть створювати власні теми та підписуватись на них
Це безкоштовно і займе всього хвилину

Увійти

Повернутись до “Автоматическая коробка передач - АКПП”