ЗАПРОШУЄМО ДО TELEGRAM-СПІЛЬНОТИ ПОЦІНЮВАЧИВ PSA В УКРАЇНІ!Перша в Україні дружня спільнота власників Peugeot, Citroën, DS та Opel чекає на вас у Telegram! Обговорюємо все: від вибору олії до тюнінгу двигуна, ділимося досвідом, знаходимо відповіді та просто любимо свої авто. Чому варто приєднатися до нас у Telegram? Корисні поради від досвідчених власників. Миттєва допомога у зручному чаті. Нові друзі серед однодумців. Найсвіжіші новини про PSA. Долучайтесь до нашої Telegram-родини за посиланням: https://t.me/PSA_Group_UA Станьте частиною спільноти прямо зараз!
Прошу звернути увагу на деталь, на яку вказує стрілка, ліва її частина ніби як в маслі. Як вона називається, що з нею та наскільки це серйозно? Розумію, що з подібними питаннями краще на СТО, але там можуть навішати такого, що почнеш ремонтувати, навіть те що справно працює. Тому хочу підготуватись до візиту
Наперед дякую за ваші дописи
як на мене стандартно для 1.6hdi... вони майже всі масло в картерні гонять...а то що тільки з однієї сторони швидше всього через хомут недожатий...
варіант другий подивитись на клапанну - то друге хворе на масло місце в цих двигунах (хоча й перше зводиться до проходу картерних газів через клапанну)
Двигатель 1,6 eHDI DW6
Пробег 60т
сегодня меняли втулки корпуса воздушного фильтра,ну и разобрали патрубки воздушные к турбине(выделено красным на картинке).
Внутри(на повороте патрубка) оказалась как маслянная пыль или сажа(не лужа)
Ну и фильтр тоже как в легкой саже
Масло ( и фильтры все) от замены до замены(10т) четко по уровню(ничего не уходит)
1.Вопрос это нормально?
2.и еще вопрос:В штуцере, которым трубка подачи масла крепится к двигателю,должен стоит сетчатый фильтр и его нужно вроде как чистить. Он забивается грязью, из-за чего уменьшается поступление масла в картридж турбины.
Или это на старых 1,6Hdi?
Фото не мое
У вас недостатньо прав для перегляду приєднаних до цього повідомлення файлів.
Востаннє редагувалось 27 серпня 2020, 00:47 користувачем medvedev, всього редагувалось 6 разів.
1. Пробег 183к фильтр тоже в легкой саже. Я так понимаю норм.
2. За штуцер тоже уже спрашивал... Не у всех есть сетка в этом штуцере! У кого есть- у кого нет не понимать и не знать как узнать... Добраться туда совсем не просто. Но ходит слушок, что до 200к там крайне редко сетка забивается.
На драйве читал, что на моторы 8кл. после 2011 года сетку не ставили! Что типа только на 16кл и до 2011года.
Востаннє редагувалось 27 серпня 2020, 04:04 користувачем mgl., всього редагувалось 2 разів.
Масляный туман - норма.
Сетка есть на всех DV6, другой вопрос какая. В 16к (DV6ATED/BTED) она была металлическая в болте. На 8 кл (DV6C/CF и т.д) она в виде картриджа, вставляемого в полость болта. Она, конечно, может забиться, но при использовании нормального масла, а главное при регулярной его смене она (сетка) там нормально себя чувствует.
У себя снимал ее на 150 тыс. была чистая, единственный нюанс - она развалилась в руках от небольшого усилия. От старости ли или я сильно нажал - не знаю. Но ставить на местон овую пока не стал.
Добраться не то что бы сложно, просто много подготовительных работ и их желательно совместить, во-первых, с заменой масла (т.к. нужно слить масло с движка, что бы при откручивании болта потекло как можно меньше), во-вторых с чисткой мойкой ФАП, т.к. он демонтируется тоже.
Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб приєднатися до обговорення
Ви повинні бути учасником, щоб опублікувати відповідь
Створити обліковий запис
Немає реєстрації? зареєструйтесь, щоб приєднатися до нашої спільноти
Учасники можуть створювати власні теми та підписуватись на них
Це безкоштовно і займе всього хвилину