ЗАПРОШУЄМО ДО TELEGRAM-СПІЛЬНОТИ ПОЦІНЮВАЧИВ PSA В УКРАЇНІ!
Перша в Україні дружня спільнота власників Peugeot, Citroën, DS та Opel чекає на вас у Telegram! Обговорюємо все: від вибору олії до тюнінгу двигуна, ділимося досвідом, знаходимо відповіді та просто любимо свої авто.
Чому варто приєднатися до нас у Telegram? Корисні поради від досвідчених власників. Миттєва допомога у зручному чаті. Нові друзі серед однодумців. Найсвіжіші новини про PSA. Долучайтесь до нашої Telegram-родини за посиланням: https://t.me/PSA_Group_UA
Станьте частиною спільноти прямо зараз!
Чому варто приєднатися до нас у Telegram? Корисні поради від досвідчених власників. Миттєва допомога у зручному чаті. Нові друзі серед однодумців. Найсвіжіші новини про PSA. Долучайтесь до нашої Telegram-родини за посиланням: https://t.me/PSA_Group_UA
Станьте частиною спільноти прямо зараз!
Chek dfp system dw12mted4
Модератор: pegonak
-
- Прохожий
- Їжджу на:: Citroen
- Модель:: C-crosser
- Дякував (ла): 0
- Подякували: 3 рази
- Стать:
Chek dfp system dw12mted4
Мирного всім неба.
C-CROSSER 2.2 HDI. Засвітився CHEK DPF SYSTEM. Прожиг не відбувається. При діагностиці виявлено мертві свічки накалу. Замінили.
Прожиг все рівно відсутній. Сканнер помилок не показує ніяких, так наче все ОК. А на табло помилка не зникає.
Вже у двох експертів був. Нічого не зробили. Мож у кого такий прикол був?
C-CROSSER 2.2 HDI. Засвітився CHEK DPF SYSTEM. Прожиг не відбувається. При діагностиці виявлено мертві свічки накалу. Замінили.
Прожиг все рівно відсутній. Сканнер помилок не показує ніяких, так наче все ОК. А на табло помилка не зникає.
Вже у двох експертів був. Нічого не зробили. Мож у кого такий прикол був?
- vadim-61
- Профессионал
- Їжджу на:: Інша марка
- Модель:: Киа Соренто 3
- Телефон: 0956428832
- Дякував (ла): 119 разів
- Подякували: 343 рази
- Стать:
Re: Chek dfp system dw12mted4
А почему вы решили что прожиг не происходит? Нужны определенные условия , рабочая температура и тп. Не могу точно сказать по вашей машине , но на моей когда сгорали свечи автоматом горело релле свечей накала. После замены свечей ремонтировали и релле , пропаивали дорожки. В последний раз мне поставили какое то нового образца электронное релле.Которое не сгорает при сгоревшей свече. Мастер с подключенным сканером увидит когда происходил прожиг и степень загрязнения. Обычно сканером дают команду на принудительный прожиг мотор работает 5-10минут на повышенных оборотах ,сажа вылетает. Проблемы могут возникнуть при частых коротких поездках.Индикации о начавшемся процессе прожига нет а глушить мотор до завершения нежелательно.У меня поездки по городу 5-15 минут за это время прожиг не происходил и при каждом следующем пуске начинался снова и снова. Во время прожига включаются свечи накала и в такте выпуска впрыскивается топливо повышая температуру выхлопных газов и прожигая сажу. Побочный эффект от всего этого приводил к попаданию топлива в поддон , уровень масла стал повышаться. Диагносты сказали все исправно или меняй условия эксплуатации или удаляй фильтр.Я удалил. Приблизительно процесс удаления такой, корпус фильтра разрезается , внутренности удаляются , заваривают ,ставят на место ,все трубки и провода на месте. Потом колдуют со сканером и компом машины. Программу удаляют и загружают новую без сажевика.
-
- Прохожий
- Стать:
В мене все було ок. Регенерація проходила через 700-800 км. І так разів зо 3. Щоразу я бачив те повідомлення на табло. Книжка пише, що так і потрібно. При початку насичення фільтра повідомлення повинно бути на табло. Але одного дня воно засвітилось і не потухло. І світиться постійно при увімкненому запаленні. І почався пошук причин. Свічки виявили, замінили. Про реле не знав... тож діагностимо і його завтра... сканували не лексію, але помилок нема...
-
- Прохожий
- Стать:
Отже все вийшло так, як мені пояснили толкові люди : якщо час регенерації по параметрам забрудненості підійшов, але умов для початку (температури і всого іншого) немає, то фільтр забивається і далі. І після якогось певного рівня забруд неності авто вже саме не може увімкнути дану функцію, з огляду на її не ефективність. Авто просить примусову регенерацію, що і було зроблено. Після неї чек зник. Тему закрито.
Висновок. Пару раз на тиждень потрібно виходити на магістраль і давати машині пенька доброго.
Висновок. Пару раз на тиждень потрібно виходити на магістраль і давати машині пенька доброго.
- vadim-61
- Профессионал
- Їжджу на:: Інша марка
- Модель:: Киа Соренто 3
- Телефон: 0956428832
- Дякував (ла): 119 разів
- Подякували: 343 рази
- Стать:
Вот и мне так сказали или удалять.6 год уже без фильтра еду.Все отлично. Ещё у меня было предположение сделать какой нибудь светодиодик и подключить к свечке.Чтобы понять что начался процесс регенерации и не глушить мотор до завершения.
-
- Прохожий
- Стать:
В citroen c-crosser кожна регенерація супроводжується повідомленням chek dpf system. Я в мануалі читав. Це не помилка, а ознака того що почався процес насичення сажового фільтра. А проблема є тоді, коли ця штука не тухне. Зазвичай хватало 10-15 км рівної дороги на 4й передачі і 2тис обертів і все ок.
А в мене свічки здохли всі 4, бо я не заглядав до них. А вони як виявилось є одним з елементів регенераційної системи, про що навіть не всі автоелектрики знають. Більшість дядьків з діагностичними сканерами дитячого рівня, переконані що свічки накалу служать лиш для запуску в холодну пору року, в чому і мене намагались переконати...от я далі їздив і доїздився.
А в мене свічки здохли всі 4, бо я не заглядав до них. А вони як виявилось є одним з елементів регенераційної системи, про що навіть не всі автоелектрики знають. Більшість дядьків з діагностичними сканерами дитячого рівня, переконані що свічки накалу служать лиш для запуску в холодну пору року, в чому і мене намагались переконати...от я далі їздив і доїздився.
-
- Прохожий
- Стать:
Купив собі lexia pp2000 і на ноутбук win xp і diagbox встановив, буду сам вчитись. Бо з цими горе діагностами пів вартості сканера викатав ...
- peug307
- Фанат
- Їжджу на:: Peugeot
- Модель:: 307sw
- Дякував (ла): 152 рази
- Подякували: 171 раз
- Стать:
якраз з цієї причини до всіх авто одразу купую діагностичний сканер і сам займаюся пошуком усієї інфи і всім необхідним сервісом авто 

-
- Прохожий
- Стать:
Привіт. Сьогодні засвітився прожиг. Пройшов дуже швидко. Навіть 10 км не встиг проїхати. Двигун вже нагрітий був. Км 7 проїхав на 4тій ...давав 80-90... сповіщення саме зникло, так як книжка пише.
-
- Прохожий
- Стать:
Колодки задні дістали вже.... брязкотіння невиносіме... аж стидно... така машина, а на кожній ямці наче віз колгоспний
Мусів перебрати... ті довбані пружинки в супортах порозгинались.
Мусів перебрати... ті довбані пружинки в супортах порозгинались.
Створіть обліковий запис або увійдіть, щоб приєднатися до обговорення
Ви повинні бути учасником, щоб опублікувати відповідь
Створити обліковий запис
Немає реєстрації? зареєструйтесь, щоб приєднатися до нашої спільноти
Учасники можуть створювати власні теми та підписуватись на них
Це безкоштовно і займе всього хвилину