Доброго усім дня!
Завершилася моя подорож. За 10 днів автомобіль проїхав 3500 км, в основному по європейським магістралям та автобамам. Реально, проїхав автомобіль, а не водій ))) Дуже комфортно подорожувати на великі дистанції, 3-5 год безперервного перебування в 508 GT ніяк не відображається на самопочутті водія та пасажирів: саме тут виручає панорамний дах, оскільки він збільшує простір в авто і немає відчуття замкнутого простору; також в пригоді 4-х зонний клімат, всі можуть створювати собі атмосферу самостійно. Порадували задні дивани (вперше їхав пасажиром). Ніяких технічних пригод за цей час не трапилося, поступово повертається довіра до авто. Витрата палива склала 7,8 л/100км, якщо вірити бортовому комп'ютеру.
Щодо витрати палива ))) З приходом зими і вимушено змінивши стиль водіння - отримав 9,2 л/100км в міському режимі!!! Тепер вже точно знаю в чому причина збільшеної витрати
Гума Michelin Alpin6 (R17) виправдала всі мої надії на бренд: не міняє свого характеру навіть на швидкості 170км/год при темп режимах -12 - +6 (саме в такому діапазоні це було перевірено, нагадаю - індекс швидкості V), воду відводить чудово, сніг само собою. В зв'язці із зимовим режимом АКПП розпочниається рух вгору по ожеледиці впевнено (на звичайному режимі не зовсім

), так само екстренне гальмування - прямо, без заносів. Це все не заслуга лише однієї гуми, просто вдала комбінація якісних товарів - автомобіля та гуми.
Що не сподобалося!? Не сподобався навігатор, особливо дубляж на різні екрани. Не знаю як у вас, а в мене розсенхрон конкретний і це дизорієнтує під час руху. Потрібно пошукати і відключити дубляж, щоб лишився лише на головному екрані.
Наближається планове ТО. Масла, фільтра, тормозні диски. Сам не займаюся підбором і взагалі технічними питаннями, маю механіка якому довіряю (вже третій автомобіль обслуговує). При заміні поцікавлюся що він туди ставить/льє і відпишуся. Знаю лише, що попереднього разу масло було залите Motul, але то по причині того, що воно приїхало разом із авто як бонус

Механік прихильник Aral, мені особливо різниця не зрозуміла.